Je staat 10 maanden lang met je poten in de modder

‘Sinds juni 20017 werk ik als Information Security Consultant. De manier waarop ik die functie kreeg, is wel grappig. Samen met 2 collega’s ging ik ongeveer een jaar geleden naar een presentatie van onze Chief Information Security Officer, Jaya Baloo. Naderhand stond ze voor de deur te wachten op haar chauffeur. Die was vergeten te tanken. Terwijl ze op hem wachtte, raakten we met haar aan de praat. Ze vertelde hoe hard ze op zoek was naar goede security consultants. Dat vakgebied vond ik altijd al interessant. Binnen 4 weken zat ik in de security bootcamp!

Dit wil ik doen

In 2014 startte ik mijn loopbaan bij KPN ICT Consulting als business consultant. Hier lag mijn focus voornamelijk op het uitvoeren van quick scans en klanten helpen met de adoptie van nieuwe technologieën. Dat heb ik met veel plezier gedaan, maar wilde mij graag verder ontwikkelen. Bij een klant kwam ik voor het eerst in contact met security. Ik wist toen direct: dit wil ik doen. Deze omgeving heeft namelijk alles wat ik zoek: afwisseling en de mogelijkheid om te werken aan langetermijnprojecten.

Passie en inzet

De bootcamp was een bijzondere ervaring. In 10 maanden zie je de volledige securityomgeving van KPN. Je staat echt met je poten in de modder. Jaya had ons er vooraf al voor gewaarschuwd: partners, kinderen en huisdieren zouden ons minder zien. Het was niet gelogen: vanaf het begin zetten ze je serieus aan het werk. De eerste weken was ik overdonderd. Of je veel of weinig ervaring hebt met security is minder relevant: zolang je maar passie en inzet toont.

Steun

Toch krijg je veel steun. Experts nemen de tijd om je vragen te beantwoorden. Bovendien heb je 5 andere collega’s die met jou hetzelfde meemaken. Ook aan hen heb je veel. In 10 maanden groei je echt naar elkaar toe. Nog steeds spreken we eens per maand af voor een pizza-avond. Mijn nieuwe functie bevalt me goed. Security wordt tegenwoordig overal in meegenomen. Alle onderdelen van een organisatie hebben ermee te maken. Zo is je werk voor een klant veel diepgaander en inhoudelijker. Dat, plus de dynamiek van mijn werk, maakt dat ik nog geen seconde spijt heb van mijn keuze. En dat allemaal door een lege benzinetank!’