Meteen heel veel mensen leren kennen

Tijdens mijn master System Engineering in Delft schreef ik me in voor de track Cyber Security. Ik dacht: hot topic, kijken of ik het leuk vind. Vervolgens werd ik er zo door gegrepen dat ik er in ben afgestudeerd. Na mijn afstudeerstage bij een accountantskantoor heb ik me aangemeld voor het Young Professionals programma van KPN ICT Consulting. Vooral vanwege de opleidingsmogelijkheden en de diversiteit aan klanten en opdrachten.

Na een intensief introductietraject kwam ik voor m’n eerste opdracht terecht bij een groot bedrijf in leisure, waar we de informatiebeveiliging op ISO 27001-niveau hebben gebracht. Van techniek tot fysieke omstandigheden en gedrag. Een erg leuke opdracht om mee te beginnen, al is het bijzonder om te zien dat er nog steeds mensen zijn die zo’n geel briefje met hun wachtwoord op de computer plakken. Samen met de lead consultant heb ik ook meegewerkt aan de AVG-compliance van KPN ICT Consulting zelf. Dat was een mooie manier om meteen heel veel mensen te leren kennen. Nu zit ik bij het Security Operations Center van KPN als procesmanager voor incidentoplossing. De combinatie van techniek, beleid en organisatie boeit me enorm. Volgend jaar wil ik daarom mijn opleidingsbudget besteden aan het behalen van een aantal informatiebeveiligingscertificaten en op termijn misschien deelnemen aan het Greenhouse Bootcamp, het opleidingstraject bij KPN CISO op het gebied van information security.

Het Young Professional programma bevalt me prima, er is veel ruimte voor eigen initiatief. Iedere Young Professional krijgt een persoonlijke coach die meedenkt om de beste carrière uit te stippelen. Die carrière kan liggen in één van de vakgebieden zoals Digital Workspace, Cloud & Datacenter, Data & Analytics of Security. Voor mij was het meteen duidelijk dat ik mij verder ging specialiseren in Security. Als je nog niet meteen weet welk vakgebied het beste bij jou past, dan krijg je daar voldoende ruimte voor om dat te ontdekken. Als Young Professional groep helpen we elkaar daar ook zoveel mogelijk bij, door het aandragen van opdrachten, ideeën of intervisie. Ik zie hier nog zoveel mogelijkheden, voorlopig ben ik niet uitgekeken.