Nog voordat ik officieel begonnen was, kreeg ik mijn eerste opdracht al aangeboden

Per 1 oktober ben ik gestart bij KPN ICT Consulting in de rol van Young Professional bij het Data & Analytics team. Hierbij vervul ik momenteel rollen  binnen drie afzonderlijke opdrachten. Nog voordat ik officieel begonnen was, kreeg ik mijn eerste opdracht al aangeboden bij KPN Development. Dit is een samenwerking tussen KPN en een “classified” klant die niet genoemd mag worden. Een gaaf project waarbij data moet zorgen voor de optimalisatie van verschillende processen.

Daarnaast kon ik in mijn tweede week meteen beginnen met een stage bij NIO. Hier worden op basis van data meldingen gegenereerd voor het KPN Service Quality Centre, zodat storingen zo snel mogelijk gedetecteerd en opgelost worden. Tot slot ben ik net met een aantal collega’s gestart met het opzetten van een time series tool. Deze tool maakt het mogelijk de computer te laten redeneren over temporele data. Voorbeelden zijn beurstrends, klantwaardering en voetbaluitslagen. Fantastisch dat ik in korte tijd al binnen drie projecten actief kan zijn. En zowel mijn Artificial Intelligence en Python skills kan toepassen.

Hoe ik 3 projecten en trainingen combineer?

Naast deze projecten stond mijn eerste maand vooral in het teken van kennismaking met KPN ICT Consulting. In de eerste anderhalve week kreeg ik met een groep van 8 andere Young Professionals een introductie in de verschillende doelportfolio’s. Ook konden we werken aan de ontwikkeling van enkele Soft Skills, zoals presenteren en klant contact. Persoonlijk vond ik het erg waardevol dat ik zowel de groep mensen die met mij startten, als de mensen die presentaties kwamen geven, goed heb leren kennen in een korte tijd. Ook kreeg ik hierdoor de mogelijkheid te achterhalen wie er actief zijn in de velden die ik zelf erg interessant vind: Machine Learning, Python, Data Mining en Data Cleaning.

Leukste en uitdagendste opdrachten

In deze weken heb ik ook veel contact gehad met mijn Delivery Manager, Marissa Groenewegen. Zij hielp me met alles wat voor mij nog onduidelijk was. Ook zorgde zij ervoor dat ik na de introductie week al fulltime aan de slag kon met de NIO stage. Eens per week zitten we even bij elkaar om te bespreken hoe het gaat. Daarnaast bespreken we wat goede stappen zijn om te zetten om op de leukste en uitdagendste opdrachten terecht te komen. Ze heeft me dan ook aangemoedigd met zoveel mogelijk mensen koffie te gaan drinken. Maar is daarnaast zelf ook zeer actief in het kijken naar passende opdrachten en cursussen.

De voornaamste redenen dat ik terugkijk op een mooie eerste maand zijn de mensen, de cultuur en de (ontwikkel)mogelijkheden binnen KPN ICT Consulting.