"Het grootste plezier haal ik op dit moment uit het werken met nieuwe technieken"

Ronald van Weerlee Lead Consultant Cloud & Modern Data center

Iedere organisatie moet er vroeg of laat aan geloven: digitale transformatie.

In vrijwel alle gevallen is cloud het ‘platform of choice’ voor deze verandering. Maar hoe ga je daar als bedrijf mee om en hoe richt je het in? Dat zijn vragen waarop je als technisch consultant bij KPN ICT Consulting antwoord kan geven aan klanten. KPN ICT Consulting is als onderdeel van KPN uniek gepositioneerd in de markt. KPN als geheel is namelijk de enige partij in Nederland die kan claimen een end-to-end antwoord te kunnen bieden als het gaat om de cloud. Dit begint bij het advies over de te bewandelen route, het ontwerp en de implementatie daarvan bij klanten. Vervolgens kan KPN ook het platform zelf aanbieden, in de vorm van de private CloudNL én public cloud. Daarnaast kan KPN ook de connectiviteit naar de cloud en het beheer van het platform verzorgen, om zo end-to-end de partner te zijn voor alle vraagstukken rondom cloud.

Stefan, Cloud consultant

Werken bij KPN ICT Consulting

Ontdek wat collega's zeggen over Cloud & Datacenters

Jouw rol als Cloud consultant

Bij KPN ICT Consulting ben je als technisch consultant bezig met het adviseren, implementeren en beheren van cloud. De onderliggende technologie waar je als medewerker mee aan de slag zal gaan bij het adviseren en implementeren is hoofdzakelijk afkomstig van drie partners: Microsoft (Azure), Amazon (AWS) en VMware. Hieruit is af te leiden dat KPN ICT Consulting zich richt op zowel public clouds zoals Azure en AWS, maar ook op private clouds op basis van VMware technologie. Bij KPN ICT Consulting werk je volgens een in eigen huis ontwikkelde gestandaardiseerde aanpak, ons Cloud Transformation Framework. Ook al worden zowel public als private clouds ondersteund, de voornaamste focus van de werkzaamheden ligt op de public cloud.

Ben je geïnteresseerd in het werken met zaken als Infrastructure-as-Code en DevOps, dan is het goed om te weten dat men hier bij KPN ICT Consulting ook mee bezig is.

Je werkzaamheden als technisch consultant bij KPN ICT Consulting zijn erg gevarieerd. Soms adviseer je een klant over zijn cloud-omgeving. Het kan echter ook zijn dat je aan de slag gaat met het ontwerpen van een specifieke oplossing of applicatie. Dit kan zowel op het niveau van het algemene design zijn, maar ook dieper gaan en over de afzonderlijke bouwstenen van bijvoorbeeld een applicatie gaan. Tot slot zorg je er als technisch consultant voor dat de daadwerkelijke migratie en implementatie goed verlopen.

#STERKINICT

De laatste tweets over de mooiste KPN projecten.

Benno Zelders van @KPNconsulting over werkplekautomatisering: kijk naar techniek en mensen » https://t.co/GY3Mocx4fB https://t.co/sUwtXHMH1j
Hoe KPN ICT Consulting organisaties intelligent maakt met data analytics » https://t.co/YmocD2NF2L @KPNconsultinghttps://t.co/PGCEl3P0g6