"Sleutelen aan de klantvraag en vervolgens de data ook écht inzetten waarvoor het bedoeld is."

Maarten Emons Lead Consultant Data & Analytics

Van data naar inzichten

In steeds meer organisaties spelen data een belangrijke rol. Niet alleen in operationele processen, ook staan data steeds vaker bovenaan de strategische agenda. Want door vanuit een dataperspectief te kijken, kijken organisaties werkelijk vooruit. Wij adviseren over alle activiteiten en processen binnen een organisatie die te maken hebben met het beheer en de communicatie van data. Met als doel: de waarde van data te benutten voor operationele en strategische bedrijfsvoering. Concreet zijn dat activiteiten als het opslaan, verbinden, analyseren en interpreteren van data. Al die activiteiten bieden concrete organisatievoordelen: organisaties worden concurrerender, opereren effectiever of kunnen alerter inspelen op signalen en veranderende behoeften van klanten. Als gids in de nieuwe wereld helpen we onze klanten van data naar informatie.

Juul en Roy aan het woord

Werken bij KPN ICT Consulting

Ontdek wat collega's zeggen over Data & Analytics

Jouw rol als Data-professional

Als data-professional kijk jij vanuit een dataperspectief naar de business van de klant. Je zorgt voor het inrichten en onderhouden van de data-infrastructuur en je begeleidt jouw klanten bij het maken van keuzes. Met behulp van geavanceerde platforms als SQL, Hadoop, Phyton, Spark en R. voeg je intelligentie toe aan hun processen en geef je inzicht in patronen.

Voor jou gaat het niet alleen om de puzzel van het uitdenken, maar ook om de vraag hoe de puzzel past in de specifieke context van de klant. Daar zit jouw meerwaarde en die toon je op verschillende manieren. Een use case in twee weken, een proof of concept in twee maanden of een inhoudelijke klus met een doorlooptijd van een jaar? Het kan allemaal.

#STERKINICT

De laatste tweets over de mooiste KPN projecten.

Benno Zelders van @KPNconsulting over werkplekautomatisering: kijk naar techniek en mensen » https://t.co/GY3Mocx4fB https://t.co/sUwtXHMH1j
Hoe KPN ICT Consulting organisaties intelligent maakt met data analytics » https://t.co/YmocD2NF2L @KPNconsultinghttps://t.co/PGCEl3P0g6