"Het is je kerntaak om de behoefte van de klant goed te peilen en daar passende oplossingen voor aan te bieden."

Benno Zelders Lead Consultant Digital Workspace

Digital Workspace

Een plek waar je kunt zorgen voor besparing en business groei.

Goede resultaten beginnen voor een bedrijf met een goede werkomgeving. Wil je deze up-to-date hebben, met alle moderne gemakken die erbij horen, dan roept dat de nodige vragen op. Toch is het een goed idee om hier als bedrijf tijd en aandacht aan te besteden. Met het slim inrichten van de werkomgeving kun je namelijk efficiënter werken. Dit levert niet alleen besparingen op, maar ook groei van de business. Als Workspace Consultant bij KPN ICT Consulting help je klanten met al deze aanpassingen. Het maakt hierbij niet uit hoe groot de werkomgeving is die moet worden aangepakt.

De klant centraal

Verreweg het belangrijkste aspect van je werk als Workspace Consultant bij KPN ICT Consulting is dat de klant centraal staat. Het is je kerntaak om de behoefte van de klant goed te peilen en daar passende oplossingen voor aan te bieden. In dit opzicht vervult de Workspace Consultant een adviserende en faciliterende rol. In eerste instantie is het van belang dat een goed advies aan de klant gegeven kan worden. Hierin kunnen uiteraard producten van KPN zelf opgenomen worden. Daarnaast werk je ook met technologieën van partners om een zo goed mogelijke werkomgeving te kunnen creëren. Je kunt hierbij denken aan producten van Microsoft, Citrix, Google, VMware en Cisco. Uiteindelijk gaat het om de best passende oplossing voor de klant.

Meer dan advies geven

Na het advies aan de klant, is de rol van de Workspace Consultant nog zeker niet uitgespeeld. Het implementeren van de voorgestelde oplossing kan KPN ICT Consulting ook uitvoeren. Technisch moet je dus goed onderlegd zijn, om alles te kunnen ontwerpen en te realiseren. Je helpt de klant ook met de implementatie van de nieuwe werkomgeving. Dit kan overigens ook al als onderdeel van het advies, bijvoorbeeld door een workshop voor te bereiden en die samen met de klant te doorlopen.

Meer dan technologie

Bij KPN ICT Consulting draait het niet alleen om de technologie bij het adviseren over en implementeren van een nieuwe werkomgeving bij een klant, dat mag duidelijk zijn. Je werkt er op basis van een integrale aanpak die is gebaseerd op 3 invalshoeken: People, Proces en Technology. Technologie is dus zeker onderdeel van het geheel, maar mensen en processen spelen een even grote rol. De oplossing zelf wordt niet centraal gesteld, maar het ondersteunen van de klant bij de transitie. Dit is ook mogelijk bij KPN ICT Consulting, omdat we niet gebonden zijn aan specifieke leveranciers en producten.

#STERKINICT

De laatste tweets over de mooiste KPN projecten.

Benno Zelders van @KPNconsulting over werkplekautomatisering: kijk naar techniek en mensen » https://t.co/GY3Mocx4fB https://t.co/sUwtXHMH1j
Hoe KPN ICT Consulting organisaties intelligent maakt met data analytics » https://t.co/YmocD2NF2L @KPNconsultinghttps://t.co/PGCEl3P0g6