"We worden duizenden keren per dag aangevallen, zonder dat onze klanten er iets van merken."

Marcel van Leent Lead Consultant Security

Security

Een veilig gevoel en noodzaak

Als security consultant bij KPN ICT Consulting speel je een uitermate belangrijke rol in het veilig houden van de bedrijven in Nederland en de Nederlandse maatschappij. Dat security voor bedrijven een cruciaal aspect is van de dagelijkse gang van zaken, wordt om de zoveel tijd duidelijk als er weer een lek, hack of andere cybergebeurtenis plaatsvindt. Vandaar ook dat KPN dit hoog op de agenda heeft staan en een ruim aanbod aan producten en diensten aanbiedt. Het gaat hier dan niet alleen om het reageren op dreigingen, maar ook om het proactief afwenden ervan.

Veelzijdig

Iedere klant heeft zijn eigen threats en vulnerabilities, opereert in een eigen markt waardoor geen klant hetzelfde is en allemaal andere behoeften hebben. Zo is de ene security inrichting niet de juiste voor een andere klant. Je bent als security consultant continu bezig om deze behoeftes boven water te krijgen. Het soort klant waarvoor je aan de slag gaat kan sterk variëren. Klanten uit het MKB, Enterprise-organisaties, zorginstellingen en gemeenten, het is allemaal mogelijk. Je biedt deze klanten advies op strategisch/tactisch niveau maar ook op operationeel niveau. De verschillende soorten klanten zorgen ervoor dat de security-vraagstukken waar je mee aan de slag gaat divers en uitdagend zijn. Hou er verder ook rekening mee het contact met de klanten intensief is.

Deel van een geheel

Een security consultant bij KPN ICT Consulting kan bij alle onderdelen van het security traject betrokken worden. Dit geeft je onder andere de kans om innovatie aan het werk te zien nog voordat deze is geïmplementeerd. Als security consultant kun je meerdere rollen vervullen. Je kunt overall ingezet worden als bijvoorbeeld security officer of adviseur, maar daarnaast heb je de mogelijkheid om je te specialiseren op een gebied binnen security. Bijvoorbeeld Risk & Governance en Firewall- en netwerkbeveiliging Dan kun je als specialist voor een specifieke vraag worden ingezet.
Je bent bij KPN ICT Consulting als security consultant natuurlijk druk bezig met datgene waarover je advies geeft aan de klant en waarvan je de oplevering en implementatie overziet. Daarnaast staat er echter ook een serieuze hoeveelheid geavanceerde technologie tot je beschikking om in te zetten voor de klant.

Security Operations Center

De operationele slagkracht van KPN is groot. KPN heeft namelijk haar eigen Security Operations Center (SOC). Dit wordt ingezet om het verkeer van KPN en haar klanten te monitoren. Als security consultant kunnen je werkzaamheden bestaan uit het inrichten van een van de diensten die KPN aanbiedt, zoals SOC monitoring, bij de klant.
De aanwezige technische expertise waar je een beroep op kunt doen is kortom om van te watertanden. Deze expertise staat echter niet alleen tot je beschikking om in te zetten voor je klant. Je kunt je ook zelf verdiepen in specifieke onderwerpen en jezelf zo verder ontwikkelen. Security is immers een breed begrip en bestaat uit verschillende disciplines. Als consultant heb je de vrijheid om je te ontwikkelen op gebieden die jij interessant vindt. Denk hierbij aan netwerk security, cloud security, business continuity, privacy, om er maar een paar te noemen.

Integrale benadering

De beschikbaarheid van het SOC voor jou als security consultant geeft aan dat KPN ICT Consulting security integraal benadert. Dat betekent ook dat je keuzes die zijn gemaakt op technisch gebied elders in de organisatie moet kunnen uitdagen naar de klanten. Uiteindelijk zorgen de activiteiten van KPN ICT Consulting op het gebied van security en de overige security-onderdelen van KPN er samen voor dat klanten een totaaloplossing kunnen afnemen. Dat kunnen niet veel andere partijen in Nederland claimen.

#STERKINICT

De laatste tweets over de mooiste KPN projecten.

Benno Zelders van @KPNconsulting over werkplekautomatisering: kijk naar techniek en mensen » https://t.co/GY3Mocx4fB https://t.co/sUwtXHMH1j
Hoe KPN ICT Consulting organisaties intelligent maakt met data analytics » https://t.co/YmocD2NF2L @KPNconsultinghttps://t.co/PGCEl3P0g6