"Het opbouwen, onderhouden en delen van security kennis is cruciaal om in de toekomst weerbaar te zijn tegen cyber dreigingen."

Een veilig gevoel en noodzaak

Als security consultant bij KPN ICT Consulting speel je een uitermate belangrijke rol in het veilig houden van de bedrijven in Nederland en de Nederlandse maatschappij. Dat security voor bedrijven een cruciaal aspect is van de dagelijkse gang van zaken, wordt om de zoveel tijd duidelijk als er weer een lek, hack of andere cybergebeurtenis plaatsvindt. Vandaar ook dat KPN dit hoog op de agenda heeft staan en een ruim aanbod aan producten en diensten aanbiedt. Het gaat hier dan niet alleen om het reageren op dreigingen, maar ook om het proactief afwenden ervan.

Alexander, Privacy consultant

Marcel van Leent, Lead consultant Security

Ontdek wat collega's zeggen over Security

Jouw rol als Security Consultant bij KPN ICT Consulting

Iedere klant heeft zijn eigen threats en vulnerabilities, opereert in een eigen markt waardoor geen klant hetzelfde is en allemaal andere behoeften hebben. Je bent als security consultant continu bezig om deze behoeftes boven water te krijgen. Het soort klant waarvoor je aan de slag gaat kan sterk variëren. Klanten uit het MKB, Enterprise-organisaties, zorginstellingen en gemeenten, het is allemaal mogelijk. Je biedt deze klanten advies op strategisch/tactisch niveau maar ook op operationeel niveau. De verschillende soorten klanten zorgen ervoor dat de security-vraagstukken waar je mee aan de slag gaat divers en uitdagend zijn.

Een security consultant kan bij alle onderdelen van het security traject betrokken worden. Dit geeft je de kans om innovatie aan het werk te zien nog voordat deze is geïmplementeerd. Je kunt overall ingezet worden als bijvoorbeeld security officer of adviseur, maar daarnaast heb je ook de mogelijkheid om je te specialiseren op een gebied binnen security. Bijvoorbeeld IAM, Risk & Governance en Firewall- en netwerkbeveiliging. Dan kun je als specialist voor een specifieke vraag worden ingezet. Daarnaast staat er echter ook een serieuze hoeveelheid geavanceerde technologie tot je beschikking om in te zetten voor de klant.

#STERKINICT

De laatste tweets over de mooiste KPN projecten.

Benno Zelders van @KPNconsulting over werkplekautomatisering: kijk naar techniek en mensen » https://t.co/GY3Mocx4fB https://t.co/sUwtXHMH1j
Hoe KPN ICT Consulting organisaties intelligent maakt met data analytics » https://t.co/YmocD2NF2L @KPNconsultinghttps://t.co/PGCEl3P0g6