Sollicitatieprocedure Young Professionals

Stap 1 – CV

We beoordelen je CV onder andere op motivatie, kennis en ervaring, werk- en denkniveau,
woonplaats en reisbereidheid.

Stap 2 – Eerste gesprek

In deze ronde is het tijd voor het eerste gesprek. Meestal is dit alleen met de recruiter. In dit gesprek
vertellen wij meer over KPN ICT Consulting waarna we dieper ingaan op jouw motivatie, je CV en
studierichting/werkervaring. Is er van beide kanten een klik? Dan volgt er aansluitend op het gesprek
een capaciteitentest.

Stap 3 – Capaciteitentest

De capaciteitentest bestaat uit 4 onderdelen: analytisch inzicht, abstractievermogen, ruimtelijk inzicht en cijfermatig inzicht. Of je wel of niet door bent naar de volgende ronde hoor je direct na het maken van de capaciteitentest.

Stap 4 – Tweede gesprek

Tijdens jouw gesprek met de hiring manager en de ICT-consultant gaan we verder in op de klik die is gebleken uit het eerste gesprek. En daarnaast vertellen we natuurlijk alles over onze klanten en leuke projecten. Als jij en wij na dit gesprek nog steeds enthousiast zijn ga je door naar de assessment ronde.

Stap 5 – Assessment Herfst & Partners

Het assessment wordt afgenomen door een extern bureau, namelijk Herfst & Partners. De psychologen bij Herfst & Partners zijn al jarenlang gespecialiseerd in het afnemen van assessments voor ons en testen of jouw competentieprofiel aansluit bij het profiel dat past bij het Young Professional programma. Het assessment wordt gedurende een ochtend of middag afgenomen op het kantoor van Herfst & Partners in Amsterdam.

Dit assessment bestaat uit: een biografisch interview, een psychologisch onderzoek, een praktijkopdracht en een evaluatie van de resultaten.

Stap 6 – Aanbieding en contract

Op basis van de gevoerde gesprekken en het assessment wordt besloten of we je een aanbieding doen. We streven ernaar om de hele procedure in twee weken af te ronden.