Zowel maatschappelijk als zakelijk relevant werk doen, dat vind ik belangrijk.

Als Cloud Consultant en vExpert begeleid ik klanten naar de cloudplatformen van KPN of naar een publieke cloud. Ik adviseer ze over de mogelijkheden, zodat de overgang zo soepel mogelijk verloopt. Ook ontwerp ik zelf concepten en bouw mee aan cloudplatformen. Dat doe ik onder andere voor een verzekeringsbedrijf en een accountancykantoor. Ik ben betrokken bij veel korte trajecten en mijn takenpakket is dus divers en dat vind ik alleen maar leuk. Van presales tot workshops en van implementatie tot nazorg. Vooraf had ik eigenlijk niet gedacht dat presales bij me zou passen, maar het gaat me goed af. Zolang ik maar niet over geld hoef te praten!

Het afgelopen jaar heb ik geholpen het partnership tussen Docker en KPN ICT Consulting helpen opzetten. Dit partnership is een van de pijlers van onze visie op ‘Modernize applications’. Het is gaaf om mee te werken aan één van de speerpunten binnen cloud.

Zowel maatschappelijk als zakelijk relevant werk doen, dat vind ik belangrijk. Bij KPN ICT Consulting is dat mogelijk. We zijn onderdeel van de groenste telecomprovider ter wereld en helpen kwetsbaren in de samenleving met onder andere de Zilverlijn. Zakelijk gezien helpen we de bv Nederland vooruit. Fijn dat ik daar onderdeel van mag zijn.

Proactieve mindset

Mijn carrière bij KPN ICT Consulting startte 7 jaar geleden. Ik ben door een recruiter benaderd en heb de stap gewaagd. Het viel me vanaf het begin al op dat je veel kansen krijgt. KPN is vooruitstrevender dan ik in eerste instantie dacht. Dat houdt wel in dat je initiatief moet nemen. Maar eigenlijk vind ik dat je sowieso proactief gedrag mag verwachten van een consultant. Die mindset moet je hebben om je klanten en collega’s goed te adviseren.

Kennis delen

Om mijn kennis op peil te houden, zit ik in het Cloud Onboarding Team om het proces rondom de cloud te stroomlijnen. Daarnaast heb ik het Cloud Transformation Framework ontwikkeld en sta ik regelmatig op beurzen en evenementen. Om kennis intern te delen, heb ik met collega’s een meetup, CloudGURUS gestart. We organiseren minimaal 4 keer per jaar in de avonduren een sessie over vakgerelateerde ontwikkelingen. Iedereen is welkom bij deze sessies.  Dit jaar hebben we ook op Containers Today gestaan om aan de markt te laten zien dat KPN ICT Consulting de partij is om over container trajecten te praten. Als kers op de taart bezoek ik regelmatig seminars in binnen- en buitenland. Zo ben ik onlangs naar VMworld in Barcelona en DockerCon in Kopenhagen geweest. Ook dat is mogelijk bij KPN ICT Consulting.